Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók:
- 1 db előkészített pizza tészta
- 120 ml pizza szósz
- 200 g olasz kolbász
- 200 g vad brokkoli (bimi)
- 200 g füstölt mozzarella
- ízlés szerint extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a The Bastard grillt 250 fokra vagy tegyünk fel egy pizzakövet, hogy azon süthessünk. Zárt tető alatt melegítsük a grillt 15-20 percig.
- A kész pizzatésztát formázzuk meg belisztezett felületen (vagy sütőpapíron), majd simítsuk el rajta egyenletesen a pizza szószt, egy vékony sávot kihagyva a körben a pizza szélén.
- Az olaszkolbászt vegyük ki a bélből és kisebb darabokra vágva osszuk el egyenletesen a felületen.
- A vad brokkolit tépkedjük szálakra és ezek is mehetnek a pizzára.
- Végül tépkedjük kézzel apróbb darabokra a mozzarellát és szórjuk szét a pizzán.
- Ezután sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. (Aki szereti az erőset, egy kevés chili pelyhet is tehet a pizzára.)
- Utolsó lépésként locsolgassuk meg egy kevés olívaolajjal az egészet, hogy ízletes és szép fényes legyen.
- Egy pizzalapát segítségével tegyük fel a tésztát a grillre és zárt tető alatt süssük 10-15 percig vagy amíg ropogós nem lesz a tészta és meg nem olvad a sajt.
- A sütés második felében már figyeljünk, hogy biztosan ne égjen meg a tészta széle sem.
- Amikor elkészült a pizza, vegyük le a grillről és felvágva a tésztát, kínáljuk még melegen.
írta: Peitli Csilla