Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: 4
Hozzávalók:
- 3 kg báránycomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 12 g pirospaprika
- 10 g őrölt kömény
- 5 g oregánó
- 5 g kakukkfű
- 30 ml olívaolaj
- 5 g koriander
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A fokhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze az olajjal, a pirospaprikával, a köménnyel, a korianderrel, az oregánóval és a kakukkfűvel. Ízlés szerint apríthatunk bele egy kevés mentát is.
- Ezután adjuk hozzá a sót és a borsot is ízlés szerint.
- A bárányhúst vágjuk fel 4 cm vastag szeletekre.
- A korábban összeállított pácot öntsük a húsra, jól forgassuk át, majd lefedve pihentessük hűtőben legalább 2 órát. De akár egy éjszakára is ott maradhat.
- Sütés előtt vegyük ki a húst s hűtőből és húzzuk nyársra. Ügyeljünk, hogy a hús egyenletesen legyen a nyárson, így lesz csak egyenletes a forgása és ezáltal a sülés.
- A The Bastard kamado grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel a rotisserie nyársat a grillre, majd lassú forgásra állítva a motort süssük a húst zárt tető alatt 1,5-2 óráig.
- Amikor a hús átsült és ropogósra sültek a szélek, vegyük le a nyársat a grillről és hagyjuk pihenni felvágás előtt.
- Kínáljuk a bárány dönert pitával, tzatzikivel, friss zöldségekkel, sumaccal és egy kevés citromlét is csorgassunk rá tálaláskor.
írta: Peitli Csilla