írta: Billege Andras
A szendvicsekről sok embernek egy nem túl kellemes, gasztronómiai szempontból értékelhetetlen létfenntartást segítő étel jut eszébe, ami persze nem igaz. Megfelelő odafigyeléssel nagyon finom mindenki számára ízletes fogásokat varázsolhatunk néhány alapanyagból.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 50 g curry por
- 50 ml olívaolaj
- 1 evőkanál sárgamustár
- 100 g szeletelt sajt
- 150 g saláta keverék
- 6 db csemegeuborka
- 2 db paradicsom
- 1 db szénhidrát csökkentett bagett
Elkészítés:
A gázgrillt begyújtjuk és 220fokra melegítjük fel. Közben a paradicsomokat és a csemege uborkát karikára vágjuk. A csirkemell filét szeletekre vágjuk és összekeverjük az olajjal valamint a curry fűszerkeverékkel. legalább 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek jól össze tudjanak érni.
Az így előkészített húst a grillen oldalanként 5-5 percig sütjük, hogy jól átsüljön, de mégis szaftos maradjon. Ezután a bagettet a vágott felükkel megpirítjuk, majd megfordítjuk, és szeletelt sajtot teszünk rá, amit a grillben ráolvasztunk.
Amikor a sajt megolvadt, csemege uborka karikákat és paradicsom karikákat teszünk rá. Erre halmozzuk a salátát, majd a csirke szeleteket. Egy kis mustárral tesszük még pikánsabbá.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Gázgrill,