Nehézségi fok: 2/5 | Előkészítési idő: 20 perc | Főzési idő: 40 perc | 4-6 adag
Hozzávalók a tortához:
• 1 csésze tejföl
• 1teáskanál szódabikarbóna
• 2 teáskanál sütőpor
•1/2 csésze vaj (szobahőmérsékletű)
• 1 csésze kristálycukor
• 2 tojás
• 1 teáskanál vaníliakivonat
• 1 3/4 csésze liszt
• 1/3 csésze mini csokoládé pasztilla
Hozzávalók a bevonathoz:
• 1/2 csésze barnacukor
• 1 teáskanál kakaópor
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a grillt 180 fokra. Kenj ki egy 20-23 cm-es öntöttvas serpenyőt (olyat válassz, amelynek van egy kis pereme, hogy a torta megemelkedhessen).
2. Készítsd elő a bevonat hozzávalóit egy kis tálban és tedd félre.
3. Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport egy tálban, majd tedd félre.
4. Egy tálban kézi habverő segítségével (vagy akár a kezeddel, ha úgy kényelmesebb) keverd habosra a vajat a cukorral. Add hozzá a tojásokat és keverd össze alaposan. Keverd bele a tejfölt. Add hozzá a vaníliakivonatot. Add hozzá a lisztkeveréket és alaposan dolgozd össze. Add hozzá a csokoládépasztillát, és azzal is jól keverd össze. Kanalazd a tészta felét a formába. Simítsd el egyenletesen. Szórd rá a töltelék felét a tészta tetejére.
5. Kanalazd rá a tészta másik felét, és ezt is simítsd el egyenletesen. Szerintem ezt késsel a legjobb csinálni.
6. A maradék tölteléket szórd a tetejére.
7. Tedd az előmelegített grillre.
8. Süsd nagyjából 40 percig (fedő alatt). ** JEGYZET ** NE EMELD FÖL a fedőt 35 perc eltelte előtt. A hőmérsékletnek állandónak kell lenni a grillen.
9. Ellenőrizd egy fogpiszkálóval, hogy megsült-e.
10. Vedd le a grillről. Hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt szeletelnéd és tálalnád.
Ha kihűlt, fagylaltot is tehetsz a tetejére. De tálalhatod melegen is, közvetlenül a serpenyőből.