Hozzávalók
- 1 kg sütnivaló kolbász
- 2 db mangó
- 2 csokor db friss petrezselyem
- 1 gramm kaliforniai paprika
- 10 db méz
- 0,5 db lilahagyma
- 0,5 ml édeskömény
- 5 csipet lime leve
Elkészítés
- A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.)
- A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
- Alacsony hőfokon süsd a kolbászokat körülbelül 10 percig. A vastagabb kolbászokat természetesen tovább kell sütni.
- A chutneyhoz kockázd fel édesköményt és a meghámozott mangót, add hozzá az apróra vágott hagymát, paprikát, levélpetrezselymet és ízesítsd mézzel, limelével és a sóval a keveréket. Forrald fel a chutneyt, de ne főzd sokáig. Hagyd kicsit hűlni mielőtt tálalnád a frissen sült kolbász mellé.
Extra tippek:
- A chutney ízét egyéb fűszernövényekkel is bolondíthatod. Használhatsz koriander zöldet a petrezselyem helyett vagy belevihetsz egy kis erőset is, ha egy jalapeño felkockázva a szószhoz adsz.