Hozzávalók:
• 450 g broccoli
• 450 g karfiol
• 1 db kaliforniai paprika
• 1 darab cukkini
• 200 g répa
• 200 g hüvelyes zöldborsó
• 3 szál zöld hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 15 g gyömbér
• 1 ek szezámmag
• 1 csokor koriander levél
• 1 csipet só
• 2 ek repceolaj
• 1 ek szezámolaj
• 1 ek chili szósz
• 1 db lime leve
• 1 ek osztriga szósz
• 1 ek méz
Elkészítés:
1. Készítsd elő a zöldségeket. Mosás és hámozás után vágd őket kisebb
(lehetőleg nagyjából egyforma) darabokra.
2. Egy kis edénybe kezd el összekeverni a páchoz valót. Ebbe jöhet a
kétfajta olaj, a chili szósz, a lime leve, az osztriga
szósz, a méz, a fokhagyma, a gyömbér és a só.
3. A páclét locsold rá a zöldségkeverékre és jól dolgozd el, hogy
mindenhova jusson belőle.
4. Most jöhet a grill begyújtása, lehetőleg minél magasabb hőfokra. A
zöldségeket tedd egy picit beolajozott wokba, vagy
valamilyen mély edénybe és fedd le.
5. Gyakori rázogatás mellett 10 perc alatt süsd meg a keveréket. Amikor
elkezd barnulni akkor már jó is, ne hagyd,
hogy túlságosan megpuhuljon.
6.Tálaláskor szórd meg a zöldséget az összetépkedett korianderrel és a
szezámmaggal.
Extra tippek:
– Lehetőleg azonnal, még melegen tálald, hogy a legteljesebb pompájában
élvezhesd ki az ízek kavalkádját.
– Osztriga szószt hipermarketekben vagy keleti boltokban is kapni, de ha
nincs kedved beszerezni, helyettesítheted halszósszal vagy
szójaszósszal.
– A zsenge cukkinit nem kell meghámozni. Elég megmosni és felkarikázni.