Hozzávalók
- 4 szelet steak – New York Strip
 - 2 gerezd zúzott fokhagyma
 - 2 ek worcestershire szósz
 - 2 ek balzsamecet
 - 1 csipet őrölt bors
 - 10 g dijoni mustár
 - 2 ek szójaszósz
 - 2 ek olívaolaj
 
Elkészítés
- A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről.
 - Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót.
 - Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő, hűtőben ez felmehet akár egy egész napra is.
 - A húst előmelegített (magas hőfok) grillen, beolajozott rácson kezd el sütni úgy, hogy a rácsra 45 fokos szögben helyezed fel húst. 2 Percig süsd így.
 - Ezután fordítsd meg a húst, és az előző pozícióban, megint 45 fokos szögben süsd a hátoldalát is 2 percig.
 - Majd fordítsd meg újra a húst, de ezúttal a másik oldal felé zárjon be 45 fokos szöget a hús a rács alsó szélével. Így is 2 percig süsd a steaket.
 - Végül fordíts még egy utolsót rajta, és rendezd el az előzőhöz hasonló pozícióban a szeleteket.
 
Extra tippek:
- Ha a hűtőben tároltad a húst, akkor egy órával a sütés előtt már vedd ki onnan, hogy kicsit felmelegedhessen a hús és elérje a szobahőmérsékletet. Ezáltal sokkal egyenletesebben sülhet majd.
 
- Ha túl macerásnak is tűnik elsőre a hús ide-oda forgatása és pozícionálása, azért érdemes kipróbálni, mert nemcsak szét rácsozatot eredményez majd a hús külsején, de jól átsült, (mégsem túlsütött) porhanyós steaket kapsz fáradozásodért cserébe.
 




