Hozzávalók
- 4 szelet steak – New York Strip
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek worcestershire szósz
- 2 ek balzsamecet
- 1 csipet őrölt bors
- 10 g dijoni mustár
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről.
- Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót.
- Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő, hűtőben ez felmehet akár egy egész napra is.
- A húst előmelegített (magas hőfok) grillen, beolajozott rácson kezd el sütni úgy, hogy a rácsra 45 fokos szögben helyezed fel húst. 2 Percig süsd így.
- Ezután fordítsd meg a húst, és az előző pozícióban, megint 45 fokos szögben süsd a hátoldalát is 2 percig.
- Majd fordítsd meg újra a húst, de ezúttal a másik oldal felé zárjon be 45 fokos szöget a hús a rács alsó szélével. Így is 2 percig süsd a steaket.
- Végül fordíts még egy utolsót rajta, és rendezd el az előzőhöz hasonló pozícióban a szeleteket.
Extra tippek:
- Ha a hűtőben tároltad a húst, akkor egy órával a sütés előtt már vedd ki onnan, hogy kicsit felmelegedhessen a hús és elérje a szobahőmérsékletet. Ezáltal sokkal egyenletesebben sülhet majd.
- Ha túl macerásnak is tűnik elsőre a hús ide-oda forgatása és pozícionálása, azért érdemes kipróbálni, mert nemcsak szét rácsozatot eredményez majd a hús külsején, de jól átsült, (mégsem túlsütött) porhanyós steaket kapsz fáradozásodért cserébe.