Grillezett málnás – barackos Napóleon szelet

Hozzávalók:
• 1 db fagyasztott leveles tészta
• 150 g őszibarack lekvár
• 220 g érett nektarin
• 280 ml habtejszín
• 15 g cukor
• 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
1. A szobahőmérsékletre felengedett tésztát nyújtsd 5 mm vastag
téglalappá, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire téve tedd félre,
miután villával kicsit megszurkáltad a tészta felületét.

2. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.

3. A kellemesen meleg grill rácsát olajozd be enyhén és helyezd fel rá a
félbevágott nektarinokat, a vágott résszel lefelé. 2-3 percig süsd ezt
az oldalát, majd fordítsd meg és süsd újabb 2-3 percig. Tedd félre a
barackokat, majd kihűlés után vágd fel őket vékony szeletekre.

4. Amíg hűlnek a megsült barackok, a grillen kezd el sütni a tésztát.
10-12 perc alatt süsd aranybarnára, de ne túl sötétre a tésztát, majd
hagyd kihűlni. A tésztát ezután hosszában vágd három egyenlő részre.

5. Kezd el felverni a behűtött habtejszínt, amihez időközben add hozzá a
vaníliás cukrot és a sima cukrot is. Amikor keménnyé válik a hab, jöhet
a sütemény összeállítása.

6. Arra a tálra, amin majd tálalni szeretnéd a süteményt, helyezz el
lapot a tésztából. Ezt kend meg baracklekvárral, majd fedd be grillezett
barackszeletekkel.

7. Ezután jöhet rá a felvert tejszínhab egy harmada. Majd egy újabb
réteg tészta, lekvár, ezúttal málna (a fele mennyiség) és tejszínhab
réteg.

8. A legtetejére kerül a harmadik tésztacsík. A megmaradt gyümölcsöt és
tejszínhabot szépen rendezd el a tészta tetején és hűtőben pihentesd a
süteményt legalább két órán keresztül.

Extra tippek:
– Könnyebb lesz felvágni a süteményt, ha a három tésztacsíkot a sütemény
összeállítása előtt felvágod adagnyi szeletekre. Ebből a mennyiségből
körülbelül nyolc szelet jön ki, tehát legalább a középső és a felső
réteget vágd nyolc egyenlő szeletre, és csak utána rétegezd az egészet.
Ezáltal a felszeletelésnél nem nyomod össze majd a krémet.
– A süteményt egyéb szezonális gyümölcsökből is elkészítheted, de a
kissé savanykásabb gyümölcsöket a grillezés előtt szórd meg cukorral,
vagy kend le mézzel.