Rumos-chilis ananász mézes mascarpónéval

Édes, savanykás és bizsergető egyszerre ez az egyszerű desszert, ami percek alatt elkészül a grillen. Ha szeretsz kísérletezni és odavagy a komplexebb ízekért, akkor is érdemes kipróbálnod.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk fel vastag szeletekre.
  2. Tegyük őket egy alufóliával bélelt tepsire, majd locsoljuk meg alaposan a rummal és szórjuk meg a chili pehellyel.
  3. Ezután csomagoljuk be őket, hogy a rum ne folyjon ki és hagyjuk pihenni, amíg a grill. (Ezt akár előző este is megcsinálhatjuk, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni,)
  4. Melegítsük elő a grill 200 fokra.
  5. Amíg a grill melegszik a mascarponét keverjük ki a mézzel, a lime reszelt héjjával és 2 evőkanálnyi lime lével. Majd tegyük hűtőbe a tálalásig. (Egy kis rum is mehet bele a felnőttek kedvéért.)
  6. Az ananászt vegyük ki a csomagolásból és tegyük fel őket a rácsokra sülni.
  7. Oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk meg, amíg megjelennek a szeleteken a grill jelek.
  8. Amikor elkészült az ananász, szedjük tányérba és kínáljuk mellé a behűtött citrusos krémet.

Írta: Peitli Csilla