írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g darált pulykahús
- 120 g mozzarella
- 1 ek worchestershire szósz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 db tojás
- 1 db újhagyma
- ízlés szerint fekete bors
- 4 db saláta levél
- 4 db Hamburger zsemle
- 4 ek majonéz
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Kockázzuk fel a mozzarellát 1 cm-es darabokra.
- A darált húst keverjük össze a sajt darabokkal, a Worchestershire szósszal, a mustárral, a karikákra vágott újhagymával és a tojással. Sózzuk, borsozzuk a keveréket és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze.
- Osszuk négy részre a keveréket és csináljunk belőlük 4 húspogácsát.
- Tegyük fel a grillre a húst és süssük oldalanként 4-5 percig őket.
- Közben a zsemléket vágjuk félbe és enyhén pirítsuk meg a vágott felüket.
Az alsó zsemlékre kenjünk 1 kanál majonézt, tegyünk rá egy szelet salátát, 1 nagy szelet paradicsomot és végül a húst. Zárjuk le a zsemle tetejével a sajtos pulykaburgert!