Hozzávalók:
- 1,5 kg báránylapocka
 - 2 ág rozmaring
 - 1 tasak kreol rub fűszerkeverék
 - 1 dl BBQ szósz
 - 4 dl Tokaji Szomorodni
 
Elkészítés:
- A már előre kicsontozott báránylapockát erősen kívül-belül bedörzsöljük kreol-rub fűszerkeverékkel,.
 - Összegöngyöljük, és egy sonkahálóval összefogatjuk.
 - Indirekt grillezéssel 110-120C fokon 6 óra hosszáig sütjük, úgy, hogy a sütőnk tűzteréhez közel egy fém vagy hőálló kis tálba tokaji szamorodnit töltünk, melynek gőze szintén átjárja a húsunkat.
 - 6 óra elteltével levesszük a hálót és lekenjük BBQ szósszal a húst. Így még fél órát sütjük 100-110C fokon.
 
Extra tippek:
- A sonkaháló böllérboltokban, húsáruházakban és a neten is kapható rugalmas anyag, amelyek a húsvéti sonkákról lehetnek ismerősek. Az általában fehér színben kapható gumis pamutanyag akár duplájára is kitágulhat, és elsődleges szerepe, hogy megtartsa a hús formáját. Sütéshez, füstöléshez is felhasználható.
 
Elkészítési idő: 390 perc
 Eszköz: Faszenes grill,
				



