Tokaji rozmaringos báránylapocka

Hozzávalók:

  • 1,5 kg báránylapocka
  • 2 ág rozmaring
  • 1 tasak kreol rub fűszerkeverék
  • 1 dl BBQ szósz
  • 4 dl Tokaji Szomorodni

Elkészítés:

  1. A már előre kicsontozott báránylapockát erősen kívül-belül bedörzsöljük kreol-rub fűszerkeverékkel,.
  2. Összegöngyöljük, és egy sonkahálóval összefogatjuk.
  3. Indirekt grillezéssel 110-120C fokon 6 óra hosszáig sütjük, úgy, hogy a sütőnk tűzteréhez közel egy fém vagy hőálló kis tálba tokaji szamorodnit töltünk, melynek gőze szintén átjárja a húsunkat.
  4. 6 óra elteltével levesszük a hálót és lekenjük BBQ szósszal a húst.  Így még fél órát sütjük 100-110C fokon.

Extra tippek:

  • A sonkaháló böllérboltokban, húsáruházakban és a neten is kapható rugalmas anyag, amelyek a húsvéti sonkákról lehetnek ismerősek. Az általában fehér színben kapható gumis pamutanyag akár duplájára is kitágulhat, és elsődleges szerepe, hogy megtartsa a hús formáját. Sütéshez, füstöléshez is felhasználható.
Elkészítési idő: 390 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
 Eszköz: Faszenes grill,