Hozzávalók
- 220 g marha hátszín
- fél db fehér hagyma
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 4 db tortilla
- 2 gerezd lime
- 60 g tejföl
- 60 g salsa szósz
- 15 g chili por
- 5 g kömény
- 2 g oregánó
- 2 g fokhagymás só
- 30 ml víz
Elkészítés
- A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet.
- Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
- Melegítsd elő a grillt 200 fokra.
- Ha a grill már elég meleg, akkor egy edényt is tegyél fel, hogy felmelegedjen.
- Ebbe az előre melegített mélyebb serpenyőbe tegyél egy kis olajat, majd jöhetnek bele a fűszerezett husi csíkok és zöldségek. Egyenletesen terítsd el a serpenyőben, és süsd 4-6 percig az egészet.
- Amikor a zöldségek még enyhén roppanósak, vedd le a serpenyőt a grillről, és már tálalhatod is.
- Az asztalra helyezett húsra nyomj egy kis lime levet.
- Tálalni pedig a következőképpen kell a fogást: a tortilla közepébe kanalazz egy kis húsos keveréket, erre jön egy kanál tejföl, egy kanál salsa és igény esetén egy kis sajt is. A tortillát feltekerve fogyaszd.
Extra tippek:
- A fajitas nagyon finom akkor is, ha salsa helyett guacamolét készítesz hozzá. Ezzel hasonlóan kell tálalni a fogást, csak a salsa helyett avokádókrém kerül a tejfölre.
- A legjobb a cheddar sajt a fajitashoz, de akár többféle sajt keveréke is bekerülhet a tortilla tekercsbe.
- A marha helyett készülhet csirkéből is a fogás, úgy sokkal kímélőbb, de kevésbé karakteres ízű lesz.