Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók:
- 4 db halfilé
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk pirospaprika
- fél kk kurkuma
- fél kk őrölt fahéj
- ízlés szerint cayenne bors
- 1 db (400 g) hámozott kockázott paradicsom konzerv
- 2,5 dl zöldség alaplé
- 1 db citrom
- ízlés szerint koriander zöldje
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és tegyünk fel egy paella sütőt is, hogy felmelegedjen. Ebben készítjük majd a halat.
- A halfiléket (használhatunk tilápiát, tőkehalat, sügért) sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre őket.
- A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
- A grillen lévő edényben hevítsük fel az olajat és ezen pirítsuk meg a hagymát, amíg átlátszó nem lesz.
- Ezután adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a köményt, a pirospaprikát, a kurkumát, a fahéjat és ha szeretjük a csípőset, akkor a cayenne borsot is. Süssük addig, amíg elő nem jönnek az illatok.
- Ekkor adjuk a fűszerekhez a konzerv paradicsomot és a zöldség alaplevet.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk újra a keveréket és keverjük el alaposan.
- A halfiléket tegyük a szószba, a tetejükre karikázott citrom kerüljön és kezdődhet a sütés.
- Ehhez egy fedővel vagy alufóliával zárjuk le a paella sütőt, vegyük le a hőfokot alacsonyra és süssük 10-15 percig az egészet.
- Amikor egy villával már könnyen szétválasztható a hal húsa, vegyük le a halat a grillről, és hagyjuk kicsit hűlni.
- Tálalás előtt szórjuk meg aprított koriander zölddel, majd kínáljuk pirított kenyérrel vagy pitával!
írta: Kamado Joe Magyarország