Nehézségi fok: 1/5 | Előkészítési idő: 25 perc | Főzési idő: 30 perc | 4-6 adag
Hozzávalók:
• 2 csésze kukorica
• 1 1/2 csésze reszelt cukkini, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelve
• 1 jalapeño paprika, pépesre vágva
• 1/3 csésze vékonyra szelt zöldhagyma – fehér és zöld részei is
• 1 gerezd fokhagyma, összenyomva
• 2 evőkanál bazsalikomos pesto
• 1/4 csésze apróra vágott koriander
• 1 teáskanál kóser só
• 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
• 3 nagy tojás, felverve
• 1 csésze gluténmentes liszt (vagy normál liszt)
• 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
Hozzávalók az avokádó krémhez:
• 1 érett avokádó
• 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
• 2 evőkanál friss lime lé
• 1 teáskanál kóser só
• 1/2 csésze majonéz
• kis marék koriander
• néhány löttyintésnyi csípős chipotle szósz
Elkészítés:
1.Turmixold simára az avokádókrém összetevőit.
2. Vágd le a kukoricaszemeket a csövekről egy éles késsel, és tedd egy nagy keverőtálba. Add hozzá a cukkinit, a jalapeñot, a zöldhagymát, a fokhagymát, a pestot, a koriandert, a sót és a sajtot. Keverd össze alaposan egy nagy kanállal, vagy kézzel.
Egy kis tálban keverd össze a felvert tojást és a lisztet. Add ezt a nagyon sűrű keveréket a zöldségekhez, és alaposan keverd össze egy kanállal vagy kézzel.
1. Hagyd az egészet pihenni szobahőmérsékleten legalább 20 percig, hogy a tojást felszívja a liszt, és a cukkini kicsit levet engedjen.
2. Közben helyezd a rostlapot vagy a grillrácsot a grillre, vagy a szmókerre és melegítsd elő MEDIUM fokozaton. 1-2 evőkanál olíva olajjal kend meg a felületet. Egyszerre egy 1/4 csészényi tésztát tegyél a sütőfelületre, a lepények között hagyj nagyjából 2,5cm helyet.
3. Nagyjából 5 percig süsd, amíg az alja el nem kezd barnulni, aztán fordítsd meg. A másik oldalát 4-5 percig süsd. A lepénykék mindkét oldala legyen aranybarna. Tedd őket a felső rácsra, hogy melegen maradjanak, amíg megsütöd a maradékot. Tálald avokádókrémmel.