írta: Peitli Csilla
A garnéla porhanyóssága és az érlelt sonka telt íze remekül kiegészíti egymást.
Hozzávalók:
- 500 g garnéla
- 1 ek olívaolaj
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk fekete bors
- 180 g prosciutto sonka
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- Ha bambusz nyársakat használunk, akkor áztassuk be őket 30 percre meleg vízbe.
- A paprikát keverjük ki az olajjal (ha szeretjük a csípőset, használjunk csípős pirospaprikát), majd adjuk hozzá a borsot.
- Ebbe a pácba forgassuk meg a tisztított garnélákat.
- Minden nyársra húzzunk fel egy garnélát a vastagabb részénél kezdve, majd tépjünk le a vékonyra szeletelt sonkából egy darabot és tekerjük a garnéla köré.
- Az így elkészített nyársakat tegyük fel a grillre és süssük őket 3-5 percig, amíg a garnéla húsa szép rózsaszínes opálos, a sonka pedig ropogós lesz.
- Előételként azonnal tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,