A pizza igazi reneszánszát éli napjainkban és egyre többen keresik a nápolyi típusú pizzát, ami merőben eltér a nagy általánosságban itthon kapható pizzáktól. Persze már egyre több olyan pizzéria várja a vendégeket, ahol nápolyi vagy nápolyi típusú pizzát sütnek. Receptet nagyon nehéz írni, mert egyszerű és kevés összetevőből áll, mégis rengeteg dologra kell odafigyelnünk a
írta: Peitli Csilla Hozzávalók: 800 g lazacfilé 80 ml narancslé 80 ml szójaszósz 60 ml méz 1 kk őrölt gyömbér 1 kk fokhagyma por 1 szál újhagyma Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: 2 Elkészítés: Egy kisebb tálkában keverjük össze a narancslevet, a szójaszószt, a mézet, a fokhagyma port, a gyömbért és a karikákra vágott újhagymát. A lazacot vágjuk
Hozzávalók 1 kg sütnivaló kolbász 2 db mangó 2 csokor db friss petrezselyem 1 gramm kaliforniai paprika 10 db méz 0,5 db lilahagyma 0,5 ml édeskömény 5 csipet lime leve Elkészítés A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok
Hozzávalók 4 szelet steak – New York Strip 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 ek worcestershire szósz 2 ek balzsamecet 1 csipet őrölt bors 10 g dijoni mustár 2 ek szójaszósz 2 ek olívaolaj Elkészítés A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül
Hozzávalók 220 g marha hátszín fél db fehér hagyma 1 db kaliforniai paprika (piros) 4 db tortilla 2 gerezd lime 60 g tejföl 60 g salsa szósz 15 g chili por 5 g kömény 2 g oregánó 2 g fokhagymás só 30 ml víz Elkészítés A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel
írta: Billege Andras Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: 2 Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt 1 csomag porélesztő 2 teáskanál só 1,5-2 dl víz 20 dkg bacon 4 dl tejfől 5 dkg reszelt sajt 100 g jalapeno paprika ecetes Elkészítés: A tésztához a kenyérlisztet, a sót, az élesztőt az olajat és a vizet alaposan összekeverem és a tésztát 15
írta: Peitli Csilla Elkészítési idő: előkészület + 20 perc Nehézség: 2 Hozzávalók: 2 db padlizsán ízlés szerint só 100 g parmezán sajt 2 ek olívaolaj 2 kk fokhagyma por 2 kk olasz fűszerkeverék Elkészítés: A padlizsánokat vágjuk fel olyan vékony karikákra, amennyire csak tudjuk. A szeleteket terítsük ki egy sorba, majd sózzuk meg és hagyjuk pihenni 10 percig.
Közeleg a nyár, de a hőmérséklet egy-egy napon már most is olyan, hogy megengedhetünk magunknak egy étkezést a szabadban. Sokan vannak, akik bevált recept alapján dolgoznak, de szép számmal akadnak kísérletező kedvűek, és olyanok is, akik még a kerti sütögetésben kezdőként keresgélnek grillpác receptek után. Nekik mutatunk néhány kipróbált összeállítást, amivel garantáltan elvarázsolhatják a vendégeiket.
írta: Peitli Csilla A garnéla porhanyóssága és az érlelt sonka telt íze remekül kiegészíti egymást. Hozzávalók: 500 g garnéla 1 ek olívaolaj 2 kk pirospaprika 1 kk fekete bors 180 g prosciutto sonka Elkészítés: A grillt melegítsük elő magas hőfokra. Ha bambusz nyársakat használunk, akkor áztassuk be őket 30 percre meleg vízbe. A paprikát keverjük ki az
írta: Billege Andras A szendvicsekről sok embernek egy nem túl kellemes, gasztronómiai szempontból értékelhetetlen létfenntartást segítő étel jut eszébe, ami persze nem igaz. Megfelelő odafigyeléssel nagyon finom mindenki számára ízletes fogásokat varázsolhatunk néhány alapanyagból. Hozzávalók: 2 db csirkemell filé 50 g curry por 50 ml olívaolaj 1 evőkanál sárgamustár 100 g szeletelt sajt 150 g saláta keverék