Ananászos salsa írta: Peitli Csilla Hozzávalók: 1 konzerv ananász fél db lila hagyma 1 db kaliforniai paprika (piros) 1 db kaliforniai paprika (zöld) 1 db jalapeno 1 db lime 2 ek koriander zöldje 1 csipet só Elkészítés: A grillt melegítsük elő közepes hőfokra. A hagymát vágjuk apróra és tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a kisebb
Grillezett csirkemell ananásszal írta: Peitli Csilla Hozzávalók: 4 db csirkemell 60 ml ananászlé 2 ek sherry 2 ek szójaszósz negyed kk őrölt gyömbér 1 csipet só 1 csipet bors 200 g ananász Elkészítés: Egy nagyobb edényben keverjük össze az ananászlét a sherryvel, a szójaszósszal, az őrölt gyömbérrel és a sóval, borssal. Ebbe a pácba tegyük bele a
BBQ húsgolyó írta: Peitli Csilla Hozzávalók: 5 dl ketchup 2 ek szójaszósz 350 g barna cukor 1 db hagyma 700 g húsgolyó Elkészítés: Melegítsük elő a smokert közepes hőfokra. A hagymát vágjuk apróra és keverjük össze a ketchuppel, a szójaszósszal és a cukorral. Ebbe a szószba forgassuk bele az össze húsgolyót, hogy egyenletesen vonja be a
A pizza igazi reneszánszát éli napjainkban és egyre többen keresik a nápolyi típusú pizzát, ami merőben eltér a nagy általánosságban itthon kapható pizzáktól. Persze már egyre több olyan pizzéria várja a vendégeket, ahol nápolyi vagy nápolyi típusú pizzát sütnek. Receptet nagyon nehéz írni, mert egyszerű és kevés összetevőből áll, mégis rengeteg dologra kell odafigyelnünk a
írta: Peitli Csilla Hozzávalók: 800 g lazacfilé 80 ml narancslé 80 ml szójaszósz 60 ml méz 1 kk őrölt gyömbér 1 kk fokhagyma por 1 szál újhagyma Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: 2 Elkészítés: Egy kisebb tálkában keverjük össze a narancslevet, a szójaszószt, a mézet, a fokhagyma port, a gyömbért és a karikákra vágott újhagymát. A lazacot vágjuk
Hozzávalók 1 kg sütnivaló kolbász 2 db mangó 2 csokor db friss petrezselyem 1 gramm kaliforniai paprika 10 db méz 0,5 db lilahagyma 0,5 ml édeskömény 5 csipet lime leve Elkészítés A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok
Hozzávalók 4 szelet steak – New York Strip 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 ek worcestershire szósz 2 ek balzsamecet 1 csipet őrölt bors 10 g dijoni mustár 2 ek szójaszósz 2 ek olívaolaj Elkészítés A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül
Hozzávalók 220 g marha hátszín fél db fehér hagyma 1 db kaliforniai paprika (piros) 4 db tortilla 2 gerezd lime 60 g tejföl 60 g salsa szósz 15 g chili por 5 g kömény 2 g oregánó 2 g fokhagymás só 30 ml víz Elkészítés A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel
írta: Billege Andras Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: 2 Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt 1 csomag porélesztő 2 teáskanál só 1,5-2 dl víz 20 dkg bacon 4 dl tejfől 5 dkg reszelt sajt 100 g jalapeno paprika ecetes Elkészítés: A tésztához a kenyérlisztet, a sót, az élesztőt az olajat és a vizet alaposan összekeverem és a tésztát 15
írta: Peitli Csilla Elkészítési idő: előkészület + 20 perc Nehézség: 2 Hozzávalók: 2 db padlizsán ízlés szerint só 100 g parmezán sajt 2 ek olívaolaj 2 kk fokhagyma por 2 kk olasz fűszerkeverék Elkészítés: A padlizsánokat vágjuk fel olyan vékony karikákra, amennyire csak tudjuk. A szeleteket terítsük ki egy sorba, majd sózzuk meg és hagyjuk pihenni 10 percig.